WEBINARS

In de webinars zijn per thema twee duurzame experts aan het woord. Hierin beantwoorden zij de vragen: 1. In het beste scenario, hoe ziet de sector waarin jij werkt er anno 2040 uit? 2. Welke uitdagingen belemmeren dit toekomstbeeld? 3. Gouden tip: Hoe kan de kijker zo effectief mogelijk een bijdrage leveren om dit toekomstbeeld te stimuleren? In 30 minuten nemen experts je mee in de verduurzaming van hun sector, dus mis het niet! Tune om de week in op dinsdag om 20.00, en stel al je vragen in de aansluitende Q&A. De afgelopen webinars zijn op deze pagina te zien. 

#1 WEBINAR MODE 

Ieder seizoen een compleet nieuwe garderobe. Zal dit in de toekomst nog steeds zo zijn? Gwen Cunningham en Yophi Ignacia , twee pioniers binnen de transitie naar een circulaire mode-industrie nemen je mee in hun toekomstbeeld van een hippe, eerlijke en duurzame industrie. Spreekt dit beeld je aan? Je krijgt van hen ook makkelijke toepasbare tips hoe je dit als consument kunt stimuleren! 

#2 WEBINAR MOBILITEIT

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst (op een duurzame manier) van A naar B? Een eigen auto of eentje leasen? Elektrisch, zonne-energie of nog diesel? Zelf rijden of door AI gereden worden? In deze webinar nemen Quinten Selhorst en Tessie Hartjes, twee pioniers in deelmobiliteit en elektrisch rijden, je mee in de mobiliteit van morgen. Zij laten je zien dat met bestaande innovaties deze sector een stuk schoner, efficiënter en dus duurzamer kan worden! 

#3 WEBINAR VERPAKKINGEN

We trekken elke dag gemiddeld 7 verpakkingen open, kan dat anders? Wat zijn de huidige uitdagingen in het verduurzamen van onze verpakkingsstrategie? En bestaat er zoiets als gemakkelijk verpakkingsvrij boodschappen doen? Tijdens deze webinar nemen Karen van der Stadt - verpakkingsdeskundige bij het Kennis Instituut Duurzaam Verpakken - en Jouri Schoemaker - oprichter van Pieter Pot - je mee in de wereld van duurzame verpakkingen! 

#4 WEBINAR VOEDSEL

Wat ligt er in 2040 op jouw bord? En waar komt dit eten vandaan? Tijdens deze webinar over voedsel spreken aanstormend regeneratief boer Joost van Schie en CEO van Livekindly Collective Kees Kruythoff. Joost onderzoekt samen met medeboeren het veelbelovende potentieel van regeneratieve landbouwmethoden, Kees heeft 200 miljoen aan funding verzamelt om LIVEKINDLY Co. een van ‘s werelds grootste plantbased voedingsbedrijven te maken. Beiden zijn ze naast enorm inspirerend ook essentieel voor de transitie naar een voedselsysteem dat de uitdagingen van de 21e eeuw aangaat. 

#5 WEBINAR ENERGIE

Biden president en daarmee is Amerika weer deel van het Parijs Akkoord. Een boost voor de belangrijkste transitie van deze eeuw: de transitie van vieze naar schone energie. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? En welke rol kan Nederland spelen in deze transitie? In deze webinar hoor je Ruud Koornstra - onze Nationale Energiecommissaris - en Guido Tartwijk - CEO bij Heliatek - over hoe we ervoor staan en welke innovaties er nodig zijn. 

#6 WEBINAR E-WASTE

Tijdens deze webinar praten we je bij over het belang van het recyclen van e-waste voor de transitie naar een circulaire economie. Dit doen we met niemand minder dan Eva Gouwens - de CEO van Fairphone - die jullie meeneemt in de producenten kant. Hoe kan je een smartphone zo ontwerpen dat hij langer meegaat en er dus minder E-waste ontstaat? Daarnaast vertelt Timmy de Vos - initiatiefnemer van de E-waste Race - jullie waarom hij de afgelopen jaren 1,5 miljoen (!) elektronische apparaten heeft ingezameld.